duminică, 17 februarie 2013

Telepatia si telechinezia - investigarea fortei mintii

Forta enorma a mintii uname este rareori utilizata in intregime,dar unii sustin ca pot controla energia mintii care transmite imagini de la o persoana la alta sau care misca sau indoaie obiecte fara niciun contact fizic.

Telepatia ,sau perceptia extrasenzoriala (PES) reprezinta comunicarea unor mesaje ale mintii la distante considerabile.Unii cercetatori ai fortei mintii cred ca doar prin concentrarea mintii pot fi deplasate obiecte - un fenomen numit telechinezie (PK).
     La inceputul secolului XX multi psihologi amatori au incercat sa studieze telepatia,dar primele studii stiintifice au fost realizate de cercetatorul american J.B.Rhine (1895-1980) abia in perioada anilor 1930.Rhine era botanist,iar in 1926 l-a cunoscut pe psihologul practician remarcabil,William McDougall.La scurt timp,McDougall a devenit profesor de psihologie la Duke University,Carolona de Nord,si Rhine s-a alaturat echipei sale.Domeniul sau de studiu era numit "parapsihologie".

Prin sustinerea capului cu ajutorul mainilor,un tanar ignora perturbarile pentru a putea "citi" literele  si numerele continute in plicurile inchise din fata lui

Semnalele mentale

Un alt membru al echipei de la universitate era Karl Zener.Rhine i-a cerut lui Zener sa elaboreze un set de carti cu simboluri diferite si care sa poata fi usor memorate.A rezultat un pachet de 25 de carti,fiecare purtand unul pana la 5 simboluri.
     Intr-unul dintre experimentele lui Rhine,un individ "emitator",situat intr-o camera intorcea pe rand cartile dintr-un pachet ,in vreme ce un individ "receptor",situat in alta camera ,nota simbolurile cartilor in functie de mesajul care i se parea ca l-ar fi primit.Din pura intamplare,in general receptorul ghicea,in medie,cinci carti corecte,aceasta insemna un "scor" de 20 de procente.In primul set de experimente Rhine obtinea rezultate de aproximativ 26 de procente.Mai tarziu a descoperit un subiect care realiza ,constant,aproape 40 de procente.

Mentinerea interesului

Dupa moartea lui Rhine din 1980,munca lui ar fi putut cadea in uitare.Insa in 1950 Hans Bender,a reusit sa infiinteze un institut in orasul sau natal,Freiburg in Breisgau,care a functionat pana la pensionarea sa din 1975.Bender a efectuat sute de experimente PES dar el era interesat in special de fenomene gen poltergeist.

Usor de vizualizat si de memorat ,linii unduitoare,un patrat,o stea,o cruce si uncerc,au reprezentat cele cinci simboluri folosite in experimentele de telepatie efectuate de J.B.Rhine in anii 1930.In zilele noastre,pentru testarea fortei PES sunt utilizate simboluri distincte,memorate de un computer si alese la intamplare.

Dovezi neconcludente

Chiar daca exista dovezi substantiale asupra posibilitatii existentei unei forte telepatice sau telechinetice ,inca nu s-a reusit formularea unei teorii de succes care sa o si explice.















Adresa URL : http://treicaifrumosi.blogspot.ro/2013/02/telepatia-si-telechinezia.html



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Stiai ca ?

Stiai ca eruptia unui vulcan s-a auzit in Australia ?

Articole importante pe acest blog !

Poti descoperii multe pe acest blog . Daca ti-a placut ce ai gasit aici da-ne un like pe faccebook !

Postări populare