marți, 12 martie 2013

Chec zebrat - o reteta simpla si rapida

Azi prezentam o reteta simpla,rapida,dar extrem de apetisanta.
Checul zebra,marmorat,unii il mai numesc si chec-tigru  are nevoie doar de cateva ingrediente si putina rabdare la asamblarea in tava.



Iata de ce aveti nevoie:

- 5 - 6 oua;
-150 g de zahar;
-150 g faina;
-1 praf de copt;
-esenta(sau coaja de lamaie/portocale);
-cateva linguri ce cacao;
-200 ml ulei/margarina/unt;
-un varf de sare;

Cum preparam compozitia:

Faina se amesteca cu un plic de praf de copt.Separam albusurile si galbenusurile.Galbenusurile se amesteca adaugand treptat uleiul,ca la o maioneza.Albusurile se bat separat cu zaharul si varful de sare.Peste albusuri se adauga compozitia de galbenusuri.Adaugam faina in ploaie si amestecam si adaugam si esenta sau cojile de portocale/lamaie.
Compozitia se imparte in doua boluri.Intr-unul adaugam cateva linguri de cacao si amestecam.
Ungem tava si o tapetam cu faina si incepem asamblarea checului zebrat.
Asadar,din fiecare bol punem cate o lingurita,adica o s fie alb-negru-alb-negru.
La final,trebuie sa arate cam asa:



Introducem tava la cuptorul preincalzit si o lasam cam 45-50 minute.
Scoatem tava si lasam checul sa se odihneasca si il sectionam.
 

Se poate servi cald sau rece langa o cafea fierbinte de dimineata la micul dejun.

Va urez pofta buna!














Etichete : chec , zebra , marmorat , ingrediente , reteta , simpla , rapida , cafea , tigru
Adresa URL :http://treicaifrumosi.blogspot.ro/2013/03/chec-zebrat-o-reteta-simpla-si-rapida.html

1 comentarii:

  1. Βγήκε πολύ καλά !!! Αυτό το chec είναι μια απόλαυση !!!!!! Θα δοκιμάσω ξανά αυτή τη συνταγή

    RăspundețiȘtergere

Stiai ca ?

Stiai ca eruptia unui vulcan s-a auzit in Australia ?

Articole importante pe acest blog !

Poti descoperii multe pe acest blog . Daca ti-a placut ce ai gasit aici da-ne un like pe faccebook !

Postări populare