vineri, 15 februarie 2013

California-unul dintre cele mai cunoscute state ale Americii de Nord

               California este o regiune deosebita care atrage anual milioane de vizitatori.Minunatul sau climat pieste nu numai turismului,ci si dezvoltarii noilor idei artistice,economice si stiintifice.De aceea,este unul dintre centrele lumii contemporane.

                   

Introducere

Cand se gandesc la California,oamenii isi imagineaza nisipul,surful si trupurile bronzate.Totusi,cel de-al 31-lea stat al SUA are mult mai multe de oferit.Se spune ca acolo este usor sa devii milionar.Unii cred ca visul american devine realitate abia in California.

Istorie

Ca si in cazul celorlalte state ale Americii,istoria scrisa a Californiei este destul de scurta.Inaintea sosirii europenilor,pe acest teritoriu au locuit diferite triburi de indieni.Ei vorbeau propriile lor limbi.In anul 1524,California a fost descoperita de catre exporatorul spaniol Cabrillo.Colonizarea spaniola a inceput in anul 1769.California a ramas sub stapanirea Spaniei si apoi a Mexicului.In anul 1850,dupa un scurt razboi,California a devenit cel de-al 31-lea stat al SUA.

                       

Geografie

California este un stat mare.De la nord la sud,el masoara 10280 km,iar de la est la vest,aproximativ 400 km,ceea ce-l face sa fie,ca intindere,al treilea stat din SUA.Peisajul Californiei este foarte variat.

                              

Cultura

California este locul unde se afla Hollywoodul,si acolo traiesc cei mai fascinanti actori si actrite din America.
Totusi,aceasta nu este totul,deoarece mai exista si centrul muzical al coastei de vest,care a inspirat numerosi artisti si trupe,cum ar fi :The Doors si ICE T.
Pentru cei interesati mai mult de turism,exista aici numeroase locuri renumite,demne de a fi vizitate.Unul dintre ele este San Francisco,cu podul Golden Gate,apoi inchisoarea Alcatraz si Los Angeles - cu Hollywood,Venice Beach si Beverly Hills.Iubitorii de sport pot urmari baseball,fotbal american si baschet,echipe precum LA Lakers,Dodgers si Rams.In afara de aceasta,se poate schia tot anul.Daca vom pune toate acestea in amalgamul cultural care este California ,veti obtine ceva ce merita intr-adevar sa fie incercat.

          
San Francisco ,cu podul Golden Gate                        Beverlly Hills


                          Venice Beach
 
                Inchisoarea Alcatraz









Adresa URL : http://treicaifrumosi.blogspot.ro/2013/02/california-unul-dintre-cele-mai.html

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Stiai ca ?

Stiai ca eruptia unui vulcan s-a auzit in Australia ?

Articole importante pe acest blog !

Poti descoperii multe pe acest blog . Daca ti-a placut ce ai gasit aici da-ne un like pe faccebook !

Postări populare